Beantwoording vragen verkeersmaatregelen

Naar aanleiding van het grote aantal vragen die leven over de tijdelijke verkeersmaatregelen die in Katwijk zullen gelden, heeft DURF werk gemaakt om deze van een antwoord te voorzien. De gemeente heeft onder andere vorige week laten weten hoe zij aankijkt tegen de mogelijke andere oplossingen om toch de Binnen- en Buitensluis te gebruiken. Een aantal opvallende zaken uit de beantwoording van de gemeente:

- De gemeente wil de Buitensluis niet openstellen en de Binnensluis eenrichtingsverkeer houden om de drukte op de Rijnmond te beperken
- Er is bij de varianten geen rekening gehouden met het openstellen van de Buitensluis
- Het pontje zal niet gebruikt worden om fietsers te vervoeren om de kosten te kunnen drukken
- De bussluis bij de Estec wordt niet geopend voor autoverkeer
- Er komt geen tijdelijke uitvoegstrook vanaf de N206 naar het Waterloopje

DURF zal tijdens de raadsvergadering dit zeker op tafel leggen en vragen of er niet nog een keer kan worden gekeken naar het openstellen van de Binnensluis en Buitensluis zodat de drukte kan worden verspreid. Het is ten slotte niet als een variant meegenomen in het onderzoek (zie onderstaande link). Als de Binnensluis tweerichtingsverkeer blijft en de Buitensluis eenrichtingsverkeer, dan kan de drukte worden verspreid en dat is een politieke keuze. De grote parkeerplaats wordt in de herfst en winter minder gebruikt en daarom zou het mogelijk een oplossing kunnen zijn.

De volledige beantwoording kunt u hier vinden:

https://katwijk.notubiz.nl/document/8679505/1
https://katwijk.notubiz.nl/document/8679504/1