DURF behaalt historische overwinning

21 maart 2018 gingen we naar de stembus. DURF had één duidelijk doel: een hogere opkomst. Want wie vertegenwoordig je nog als amper de helft van de mensen gaat stemmen? Dat ondermijnt het gezag van de gemeenteraad. Dus de opkomst moest hoger. En het werd ook hoger dan in 2014. Maar liefst 62 procent van de mensen ging stemmen. 

DURF werd die avond de grote verassing. Met drie zetels zijn we nu gekozen in de gemeenteraad. Een verbluffend resultaat. Na een intensieve campagne, met online de meeste interacties, likes en volgers van alle partijen, met op straat flyeracties en actief langs de deuren gaan, hebben wij drie prachtige zetels in de wacht gesleept. Onder leiding van Sonny Spek mogen Danny Dubbeldam en Arie van Rooijen zich inzetten voor een beter, trots, en meer democratisch Katwijk. En dit is nog maar het begin. 

Wij willen die bijna drieduizend stemmers enorm bedanken. Met name in Rijnsoever en Cleijn Duin hebben we erg goed gescoord. Dat al die mensen hun vertrouwen hebben gegeven aan een nieuwe partij maakt ons enorm trots. Mensen lieten zich niet in de luren leggen door frames als 'jongerenpartij' en kozen met hun verstand voor de lokale volkspartij waar onze gemeente hard aan toe is. 

Maart 2018