DURF dient motie in over reanimatieles

Donderdag 7 november zal DURF tijdens de Algemene Beschouwingen een motie indienen over het aanbieden van reanimatiecursussen op middelbare scholen. Wij vinden het belangrijk dat er een Katwijkse generatie opgroeit die weet hoe zij moet reanimeren en hoe je een AED moet gebruiken. Op dit moment wordt er al op een middelbare school reanimatieles aangeboden, maar wij willen dat de gemeente in gesprek gaan met allé middelbare scholen in Katwijk om te kijken of zij dit ook op specifieke momenten kunnen gaan aanbieden en hoe de gemeente hier bij kan ondersteunen.

Er zijn jaarlijks ongeveer 16.000 mensen buiten het ziekenhuis die een hartstilstand krijgen en daarom heeft het Rode Kruis laatst een oproep gedaan om het leren van reanimeren standaard in het onderwijsprogramma op te nemen. Daarnaast is het niet alleen belangrijk voor de omgeving, maar zorgt het ook voor een stukje bewustwording bij scholieren.

Vindt u het ook belangrijk dat reanimatielessen worden aangeboden? Laat het ons vooral weten! DURF hoopt dat de motie aanstaande donderdag met een brede meerderheid wordt aangenomen.