DURF steunt plan ondernemers voor bouw Cultuurcentrum

De plannen van Ton Frissen voor een cultuurcentrum in Katwijk zijn weer een stapje verder. KBM heeft een bouwvoorstel gedaan voor het nieuw te bouwen cultuurcentrum. Frissen pleitte in oktober voor een cultuurcentrum met plek voor theater, een muziekschool, muziekcafé, oefenstudio's, horeca en zalen voor feesten, concerten en evenementen.
(bron: Alles over Katwijk)

DURF ondersteunt een plan dat vanuit de markt wordt ontwikkeld van harte omdat hierbij winst kan zijn voor meerdere partijen. Ondernemers zien hun kans om een goedlopend centrum neer te zetten zonder dat het ten koste gaat van al te veel gemeenschapsgeld. Momenteel is het nog onduidelijk wat de exacte locatie wordt en hier zijn wij dan ook benieuwd naar.
Deze voorzieningen sluiten veel meer aan bij het (jongere) uitgaanspubliek. Een aspect waaraan onze gemeente momenteel te weinig aandacht besteedt en het Katwijkse uitgaansleven hierdoor in het slop dreigt te geraken. Ook zullen deze culturele voorzieningen centraler in de gemeente zijn gevestigd en niet ‘alles weer in Katwijk aan Zee’. Momenteel zijn er namelijk de alombekende plannen om de muziekschool samen met de bibliotheek te vestigen in de Noordzeepassage. Muziekoverlast kan door de architect niet worden uitgesloten en dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor het leefplezier van omwonenden. Bij dit cultuurcentrum kan er prima gekeken worden naar plaatsing van de muziekschool in deze voorziening nabij de N206 en definitief af te zien van de locatie in de Noordzeepassage dat Katwijk alleen maar hopeloos verdeelt.
Wij blijven dit initiatief nauwlettend volgen en vinden ook dat dit steun verdient om verder te onderzoeken vanuit de raad.

Lees hier meer over het initiatief: https://www.allesoverkatwijk.nl/…/cultuurcentrum-nabij-n206…