Katwijk kan mogelijk veel meer EU-subsidie krijgen

18 november heeft DURF raadsvragen gesteld over de hoeveelheid EU-subsidies die Katwijk binnen weet te halen. Er zijn verschillende fondsen beschikbaar waar gemeenten aanspraak op kunnen maken. Op dit moment zien we dat Katwijk hier zeer beperkt van profiteert en dat kan mogelijk veel beter!

Gemiddeld ontvangen Nederlandse gemeenten 60 euro per inwoner aan EU-subsidies en Katwijk zit daar met 27 euro ver onder. Ook vergeleken met omringende gemeenten, lijkt Katwijk het niet erg goed te doen. Zo ontvangt Teylingen maar liefst 114 euro, Voorschoten 41 euro en Noordwijk 70 euro per inwoner.

In verschillende gemeenten is er een zogenoemde ‘subsidiedeskundige’ aangesteld die weet hoe Nederlandse gemeenten op de juiste manier subsidies van de EU kunnen aanvragen. Als Katwijk meer subsidies binnen weet te halen voor specifieke projecten, dan kan dit ons veel geld schelen. De aanstelling van zo’n deskundige verdient zich hiermee al gauw terug. Wij hebben daarom gevraagd aan het college of er op dit moment een subsidiedeskundige in dienst is en hoe het komt dat Katwijk relatief weinig aanspraak weet te maken op (Europese) subsidies.

Wij wachten de beantwoording af en houden u op de hoogte!