Op weg naar 2022

Nu DURF eindelijk aan het settelen is na een paar intensieve maar mooie eerste drie maanden (over twee weken volgt een bericht over wat wij precies de eerste drie maanden inhoudelijk hebben gedaan) wordt het tijd om vooruit te kijken. De komende jaren willen we werken aan een partij die over vier jaar klaarstaat om echte verantwoordelijkheid te nemen en kan beschikken over een stabiele basis. Het is tijd dat er bij de volgende verkiezingen een lokale partij meedoet die ervoor gaat om de grootste te worden en daarmee het initiatief mag nemen voor de formatie. Het is zaak om de energie van de laatste campagne vast te houden en contact te blijven houden met de inwoners van onze gemeente. Naar ons idee is dit waar het de afgelopen jaren aan heeft geschort en heeft daarom geen enkele lokale partij de sprong gemaakt naar een groter zetelaantal.

Om een stabiele basis te creëren is het van belang om voldoende mensen te hebben die kunnen helpen en een inhoudelijke bijdrage kunnen leveren. DURF zal daarom de komende maanden ook gaan werken aan de interne democratie. Momenteel vormen Danny Dubbeldam en ik (Sonny Spek) als oprichters nog het actieve bestuur van de vereniging DURF en dat is geen wenselijke situatie voor in de toekomst. We willen daarom gaan toewerken naar een lokale partij met leden en een onafhankelijk bestuur. Matthijs van den Oever is aangewezen om dit proces te begeleiden en zal als ad-interim voorzitter in het derde kwartaal van dit jaar de ALV gaan organiseren. Daar zullen de leden een nieuw bestuur kiezen dat de dagelijkse leiding op zich kan nemen zodat de raadsleden zich kunnen focussen op de inhoudelijke taken.

Ook mocht DURF een extra burgerraadslid aanstellen omdat ik nu regelmatig een commissie moet voorzitten. Om een vervanger daarvoor te hebben is het vanaf nu mogelijk om een burgerraadslid te installeren. DURF heeft in onderling goed overleg besloten om Max van Duijn naar voren te schuiven als burgerraadslid en daarmee bestaat onze fractie uit de gehele top vier van de kieslijst. Max schreef eerder al stukjes voor onze pagina en was van grote waarde bij de (praktische) campagne. De portefeuilleverdeling hebben we in grote lijnen al opgesteld, maar zullen we na het zomerreces specifieker uit de doeken doen.

De komende tijd houden we u op de hoogte van onze acties, maar we kunnen het niet zonder u! Als u opmerkingen, klachten of vragen heeft over de gemeente of partij kunt u ons altijd een bericht sturen op Facebook of op onze website (www.durfkatwijk.nl). Wij zijn juist mede van u afhankelijk om te weten wat er zich afspeelt in Katwijk en daarmee de komende jaren van waarde te zijn!