Sommige partijen strooien met loze beloftes, DURF strooit met zout

Het is koud en we zien de strooiwagens volop zout strooien op de wegen en fietspaden. Echter vergeet de gemeente ook veel plekken. Hierbij kan worden gedacht aan hofjes van ouderencomplexen of rondom begraafplaatsen.

Tijdens de gesprekken langs de deuren kwam DURF een oudere mevrouw tegen die de gladheid op het hofje erg vervellend vond. Zij had de gemeente Katwijk gevraagd of zij ook het hofje aan de Boslaan sneeuwvrij wilden maken.

Aan dit hofje wonen vele ouderen die slecht ter been zijn. De scootmobielen van de bewoners zijn gevestigd aan het hofje. Om die reden moet dit hofje sneeuw- en ijsvrij zijn. De gemeente heeft aangegeven dat het strooien van hofjes geen taak is van de gemeente. DURF vindt dit geen goed excuus.

Als de gemeente Katwijk niet gaat strooien, dan doen wij het wel!
Vanmorgen hebben Sonny Spek en Danny Dubbeldam met bezems het hofje sneeuwvrij gemaakt en met zout gestrooid om gladheid te voorkomen. Ondanks de kou, werden wij door de vele bewoners warm ontvangen.

Woont u aan een plein of hofje waar vele ouderen wonen die slecht ter been zijn, of kent u zo’n hofje binnen onze gemeente waar de gemeente ook niet strooit? Laat het ons dan spoedig weten.

Februari 2018