Zorgen over vervanging belbus

Sinds september kan er niet meer worden gereden met de Belbus omdat de vervoerder niet meer voor de gevraagde tarieven kon rijden. De gemeente Katwijk is nu opzoek naar een betaalbaar alternatief, maar het is de vraag of deze op de juiste wijze gevonden kan worden. DURF vindt het alleen acceptabel als er een plan ligt waarbij de continuïteit en zorg op goede wijze gewaarborgd is.

Het plan is nu om naast de Regiotaxi drie nieuwe manieren van vervoer te organiseren: Katwijk Fietst, Katwijk Rijdt en Katwijk Rijdt Mee. Deze voorzieningen zullen grotendeels afhankelijk zijn van vrijwilligers en dat is natuurlijk een kwetsbaar systeem. De afgelopen jaren is er steeds meer van vrijwilligers gevraagd in de zorg en dit lijkt hier nog eens bovenop te komen. DURF maakt zich zorgen of dit in de juiste banen kan worden geleid zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en beschikbaarheid.

Het gaat hier namelijk soms ook om kwetsbare doelgroepen en niet iedereen is in staat om daar voldoende zorg voor te kunnen dragen. Zorg en vervoer bieden is ook een vak. Voor DURF staat de kwalitatieve zekerheid voorop en wij vinden dan ook dat het college met een zeer goed onderbouwd plan moet komen.

Donderdag 19 december is er een informatieve sessie gepland over de vervanging van de Belbus. Wij houden u op de hoogte en horen ook graag uw mening!