Midas Kroon

Midas Kroon

Mijn naam is Midas Kroon, 38 jaar oud en woonachtig in Valkenburg. Ik ben getrouwd met Caroline en samen hebben we drie jonge kinderen. In het dagelijks leven ben ik accountant en controleer ik grote ondernemingen en adviseer ik ondernemers en directie.

Afgelopen jaren heb ik bij het huidige college aandacht moeten vragen voor een gelijk speelveld voor het basisonderwijs in de wijk. DURF heeft zich daarbij constructief opgesteld. De fractie is toegankelijk, kritisch maar ook realistisch over verwachtingen. Op de vraag om voor DURF als kandidaat een bijdrage te kunnen leveren aan onze gemeente hoefde ik dan ook niet lang na te denken.

Onze gemeente staat voor een groot aantal veranderingen, onder andere op het gebied van wonen en klimaat. Ook is de gemeente recentelijk door de provincie gewezen op haar verslechterde financiële positie. In Valkenburg is een groot deel van deze veranderingen inmiddels duidelijk merkbaar. De tijdelijke N206 veroorzaakt grote hinder, zowel aan de natuur als verkeersveiligheid in het dorp. De Castellumruiters en de Valkenburgse Volkstuindersvereniging zijn de dupe en concrete compensatie door dit college blijft vooralsnog uit. De Burchtruiters in Rijnsburg ondergaan nu eenzelfde strijd met dit college. Voldoende ruimte voor recreatie is van groot belang en daarom moeten we het rijke verenigingsleven voor sport en recreatie binnen onze gemeente koesteren en stimuleren.

Daarom doe ik mee. Een gezonde gemeente vereist evenwichtige aandacht voor mens, natuur en een verantwoord economisch beleid. Doe ook mee! Durf te stemmen voor de verandering.